Geld verdienen met YouTube, je hebt er vast wel eens van gehoord. Mensen die hele interessante video's maken en daarmee veel views en volgers hebben, die zie je vaak ook in dure auto's rondrijden om te bewijzen dat dat mogelijk is.
Maar wist je dat het helemaal niet nodig is om dagen lang je zelf te filmen, dat later allemaal te moeten monteren en te moeten uploaden? Er is een veel simpelere manier om geld te verdienen met YouTube, en dat leer je van Jelline Brands de oprichtster van de Cash Cow Academy.
Je bent vast benieuwd naar reviews en ervaringen van de Cash Cow Academy en hoe deelnemers aan deze cursus de training hebben ervaren, en niet onbelangrijk .. wat ze er mee hebben verdiend! Dat komt allemaal aan bod, maar eerst even een overzicht van hetgeen op deze pagina wordt behandeld.
Wat is een Cash Cow channel?
Een cashcow channel is een YouTube kanaal zonder een gezicht; hierbij moet je denken aan video’s zoals de top 10 mooiste huizen, de top 10 mooiste auto’s, de tien beste voetballers, de 10 hoogste gebouwen etc..
Je gaat dus geen video’s van jezelf maken en wat je allemaal aan het doen bent, maar je laat de video’s die je wilt publiceren op YouTube maken door een team. Zo’n team kan bijvoorbeeld bestaan uit mensen uit India of Pakistaan. Zij maken een tekst, een voice-over en de video editing.
Zo maken ze dus een hele video voor je zonder dat je er zelf tijd in hoeft te steken.
Het begint dus bij een idee, een leuk idee voor een video onderwerp. Dit idee speel je door aan het team waar je vaker samen de video’s mee maakt en zij gaan dan aan de slag om dat idee van je verder uit te werken in een video. Met zelfgeschreven teksten, voice-overs en met de complete video editting. Daarna krijg je de complete video van hen terug en kun je deze dus meteen gebruiken en hem online zetten. Maar er komt nog meer bij kijken.
Hoe krijg je YouTube views?
Het belangrijkste is eigenlijk een mooie thumbnail bij je video maken. De video zelf moet natuurlijk ook goed zijn, maar een goede thumnail, het plaatje wat je ziet als Youtube een video resultaat laat zien na een zoekopdracht, dat is heel erg belangrijk.
Daarnaast zijn er verschillende strategieën die er voor zorgen dat een video de gewenste views gaat krijgen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een pakkende titel voor je video.
Wanneer ga je geld verdienen met Youtube?
Om geld met je video’s te kunnen verdienen, daarvoor moet je je aanmelden bij het YouTube partner programma.
Om daarvoor in aanmerking te komen moet je 1000 abonnees hebben en 4.000 uur kijk tijd. Als je daarnaast aan de door YouTube gestelde voorwaaren voldoet, dus je houdt aan de door hen opgestelde community richtlijnen, dan kun je je aanmelden voor het partner-programma.
Als je door YouTube bent toegelaten tot het partner-programma, dan krijg je advertenties op je video’s te zien. En door die advertenties verdien je dus geld met YouTube.
Wat verdien je met een YouTube video?
Als je bent toegelaten tot het partner-programma, dan krijg je als het ware een commissie van YouTube voor het aantal weergaves wat je voor hen genereerd. Nou zul je misschien terecht denken: die commissies die je krijgt van YouTube, die zijn eigenlijk heel laag. En dat klopt ook voor een deel.
Per 1000 weergaven kun je zo’n 10 dollar verdienen, dus heeft je video 20.000 views, dan heb je daarmee 200 dollar verdiend.
20.000 views halen lijkt in eerste instantie niet haalbaar, en daarom is het ook belangrijk dat er een grote doelgroep voor je video’s is. Beperk je niet tot het Nederlands maar gebruik altijd Engelstalige video’s, de doelgroep wordt daarmee gelijk heel veel groter en dan zijn 20.000 views opeens wel haalbaar.
En mocht je nu denken: “wauw als ik een miljoen views heb, dan loop ik pas echt hard binnen!” dan heb je daar voor een deel gelijk in. Het is namelijk zo dat als je heel veel views krijgt, de uitbetaling niet meer 10 dollar per 1000 views is, maar minder dan dat. Denk bijvoorbeeld aan zo’n 5 dollar per 1000 views. Dat komt omdat het voor YouTube een wat “slechter” publiek wordt en daar geven ze dus wat minder waarde voor terug.
Om je een idee te geven, een video met zo’n 2,4 miljoen views, die levert zo’n 15.000 euro op. En bedenk daarbij dat het maken van de video zo’n 40 tot 60 dollar heeft gekost en wat tijd van jezelf voor het maken van de titel en de thumbnail voor je video. Dan heb je je investering weer goed terugverdiend.
Als je er dus vanuit gaat dat het maken van een video door een Cash Cow team zo'n 50 dollar kost, dan moet die video eigenlijk zo'n 5000 views genereren om kiet te spelen. Daarna is alles wat de video extra opbrengt door de extra views, winst voor je.
Hoe start je een Cash Cow channel?
Je start een kanaal over “willekeurig” onderwerp. Dat is niet helemaal willekeurig want er zijn technieken waarmee je kunt kijken wat voor onderwerpen het goed zouden kunnen doen op YouTube.
Allereerst wordt er gekeken of er potentie is in de markt waar je je video over gaat maken. Als je eigenlijk al weet dat een bepaald onderwerp weinig views gaat krijgen, dan hoef je er eigenlijk niet aan te beginnen, want zoals gezegd, je moet minstens 5000 views halen om uit de kosten te komen.
Maak daarom altijd Engelstalige video’s in plaats van alleen voor Nederland, want daarmee krijgt een video wereldwijde potentie. Bepaalde onderwerpen zijn voor Nederlanders ook helemaal niet interessant maar voor andere delen van de wereld juist wel.
Waar let je op als je een Cash Cow video gaat maken:
- focus op een onderwerp of markt met potentie
- goede onderwerpen uitkiezen
- focus op mensen als je een video gaat maken over eenbepaald onderwerp
- goede, pakkende titels
- goede, in het oog springende, thumbnails
Dat is eigenlijk alles en niet heel moeilijk om te volgen. Er zijn geen verdere technieken of SEO skills voor nodig.
Het gaat om een goede titel die interessant genoeg is zodat mensen daar op gaan klikken. Het is echt focussen op: hoe zorg je ervoor dat mensen gaan klikken op je video’s. Een sexy titel of een clickbait, daar is waar veel mensen toch wel op willen klikken.
Want je kunt wel een interessante video hebben, maar als je dan een hele saaie titel hebt, dan wordt er alsnog weinig op geklikt.
Daarnaast is het van belang dat er ook zoekwoorden aan je video worden toegevoegd om zo nog beter gevonden te kunnen worden.
Om uit te leggen hoe dit hele proces verloopt, daar is hier wat weinig ruimte voor, daarvoor kun je beter bij Jelline terecht en de Cash Cow Academy. Daarin verteld ze je precies hoe je pakkende thumbnails maakt met een catchy titel en wat voor zoekwoorden je moet gebruiken om zo aan heel veel views te komen. Ik zal zo nog wat meer over de Cash Cow Academy vertellen.
Kortom: een goede titel met de basis zoekwoorden er in, een goede thumbnail en onderwerpen die mensen aanspreken.
Welke onderwerpen gebruik je voor een Cash Cow video?
Health, wealth & happiness, gezondheid welzijn en geluk, dat zijn factoren waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van je onderwerp en het maken van de video’s. En om klikken te genereren mag er ook wel wat amusement in zitten, dat vinden mensen ook leuk om op YouTube te bekijken.
En als je dan een titel hebt bedacht, probeer er dan nog drie of vier bij te verzinnen en kies daar dan uiteindelijk de titel uit waarvan jij verwacht dat de meeste mensen daar op gaan klikken.
Een goede tip daarbij is om getallen in je titel te verwerken; mensen vinden dat wel interessant om op te klikken (en is vaak een onderdeel van het onderdeel wealth (welzijn).
Jelline Brands en het ontstaan van de Cash Cow Academy.
Jelline werd geïnspireerd door een Amerikaan die ook al enige tijd bezig was met Cash Cow channels, en van hem heeft ze een cursus gekocht. Maar die cursus van 1000 euro bleek een document van vier bladzijden ..dus dat was niet heel erg uitgebreid om het zo maar te zeggen.
In die cursus, of in zijn documentje, stond dus de basis van “hoe maak je een Cash Cow video” en welke markten en doelgroepen zijn interessant om er een video over te maken. Zoals bijv. de top 10 mooiste huizen of 10 leukste sporten.
Jelline vond op deze manier van geld verdienen wel interessant en ze ging het ook zelf proberen.
Ze heeft daarvoor haar eerste YouTube kanaal opgericht en leerde daarbij ook hoe ze video’s kon uploaden, hoe ze pakkende titels kon schrijven en nog veel meer zaken die ze niet vanuit haar aangeschafte cursus had meegekregen.
De eerste video’s op haar kanaal heeft ze toen zelf gemaakt, en nog niet laten maken, want als beginner had ook zij nog niet heel veel budget.
Haar eerste video was een compilatie van beroemdheden, van een koppel die ze volgde op YouTube en ze had soort van funniest moments video gemaakt van dat koppel. Die had ze online gezet en binnen een week had ze al 1000 views. Alleen ze had pech, want het koppel ging uit elkaar.
Toen bedacht Jelline dat ze daar wel weer video’s over kon maken, want over het uit elkaar gaan van dat koppel, daar waren nog niet veel video’s van.
De eerste video die ze daarna maakte was niet van hele goede kwaliteit, maar had wel al 200.000 views binnen een week.
Wat ze nog niet wist was dat een video over beroemdheden door YouTube niet heel goed betaald wordt, namelijk zo’n 2 tot 4 dollar per 1000 views. Maar met deze video verdiende ze al wel zo’n 2000 euro en daarmee is het balletje voor Jelline gaan rollen.
Nadat ze zelf nog een aantal succesvolle Cash Cow kanalen had gemaakt, besloot Jelline om deze vaardigheden ook aan andere mensen te gaan leren en heeft ze de Cash Cow Academy opgericht.
Hoe Jelline al op jonge leeftijd een huis en dure auto's kan kopen ..
Via TikTok verteld Jelline hoe voor haar het balletje is gaan rollen. Wat ze er voor heeft moeten doen en wat haar verdienmodellen zijn. En wat ze op jonge leeftijd er al mee verdiend heeft.
Ze is er heel enthousiast over en geeft aan dat als zij het kan, dat een ander het ook kan leren. En daarvoor heeft ze de Cash Cow Academy opgericht. Gewoon om aan de vraag van vele anderen te voldoen, die ook graag wilde weten hoe ook zij met Cash Cow channels geld konden verdienen.
Hieronder vertel ik je meer over wat je bij de Cash Cow Academy kunt verwachten, want zoals Jelline zegt: “het is de enige complete cursus over YouTube Cash Cow Channels in Nederland”. En door dit succes wordt er binnenkort ook gestart met een Engelstalige training zodat mensen wereldwijd deze cursus kunnen volgen.
De Cash Cow Academy, wat is het in het kort?
De Cash Cow Academy is eind 2020 dor Jelline Brands opgericht en is daarmee nog een relatief nieuwe online academy. Jelline is er zelf ook nog geen jaren mee bezig, maar sinds 2019 heeft ze zich hier vol op gestort en alles zelf uitgezocht. Hierdoor weet ze wat succesvol is, wat wel werkt en niet werkt, en hoe dat je het Cash Cow kanaal moet inrichten en hoe de video's er uit moeten zien die je upload.
Om dit aan jou te leren heeft ze meer dan 100 video's gemaakt waarin ze stap voor stap, heel uitvoerig uitlegt hoe ook jij een succesvol Cash Cow channel kan maken. Tijdens het volgen van de training ga je ook zelf YouTube video's maken en uploaden. Jelline leert je welke onderwerpen geschikt zijn om video's over te maken. Staan deze video's eenmaal online, dan is het de bedoeling dat ze door veel mensen worden bekeken, en dat door reclame inkomsten je een passief inkomen verdiend. Een passief inkomen is een inkomen waar je een tijdje hard voor hebt gewerkt, maar daarna niet meer.
Heb je eenmaal onder de knie hoe je zo'n Cash Cow video moet maken, dan is het een kwestie van steeds vaker dit kunstje doen en veel meer video's uploaden!
Wat zijn de kosten en wat zijn de opbrengsten?
Als je een beetje handig bent met het maken van video's, dan kun je zelfs zonder geld uit te geven als starten met een Cash Cow channel. Het is wel de bedoeling dat je een behoorlijk aantal video's gaat uploaden en dat er een beetje continuïteit in zit, dus na verloop van tijd zul je het maken van video's ook grotendeels gaan uitbesteden. En dat is ook de bedoeling van Cash Cow channels: je laat ze door een ander maken en je laat je eigen gezicht niet zien. Wat je dan alleen hoeft te doen is een goede video thumbnail te maken en een goede “catchy” tekst waardoor mensen op je video gaan klikken.
En wat levert zo'n video dan op? In de cursus leer je om video's te maken die op z'n minst € 1500,00 opbrengen. De kosten liggen vaak tussen de 50 en 75 euro, dus dan heb je een hele mooie winstmarge. En als je dus nog een aantal van deze video's hebt, dan kun je wel nagaan dat je al binnen een paar dagen een maandsalaris bij elkaar kunt verdienen!
Waarom krijg je met Cash Cow video's wel bezoekers?
Misschien ben je al eens met Youtube bezig geweest en heb je wel eens een filmpje online gezet, maar de bezoekers, die bleven uit. En dat is nu precies wat je bij de Cash Cow Academy gaat leren: video's maken die mensen interessant vinden, waarna ze op zoek gaan via YouTube. Sommige mensen zoeken specifiek op kattenfilmpjes, andere zijn geïnteresseerd in een bepaalde digitale coin of NFT's en weer anderen zoeken de leukste momenten van René van der Gijp, de voetbal analist die zo smakelijk kan lachen.
Tien vragen over het maken van Cash Cow video's en de Cash Cow Academy.
In hoeverre genereert een Cash Cow video een passief inkomen?
Als je kanaal goed loopt dan kun je er inderdaad op een passieve manier (veel) geld mee verdienen. Met een passief inkomen wordt bedoeld dat je ook inkomsten hebt als je bijvoorbeeld op vakantie bent, aan het slapen bent of bezig bent met andere dingen die je leuk vindt. Want het is niet de bedoeling dat je er 40 uur per week mee bezig bent.
Het is echter wel zo dat als je voortvarend wilt starten, dat je dan ook met wat investeringen te maken hebt. Die investeringen kun je voor een deel beperken als je zelf video's kunt maken. Maar voor een redelijk gevuld YouTube kanaal heb je toch al snel zo'n 80 tot 100 video's nodig. En daar gaat natuurlijk wel wat tijd in zitten als je dat allemaal zelf moet doen.
Daarom worden de Cash Cow filmpjes haast allemaal door freelancers gemaakt. Deze mensen uit bijvoorbeeld Pakistan of Amerika, die huur je in voor het maken van de video's. En als je een beetje slim inkoopt, dan betaal je zo'n 30 tot 50 euro per video. Maar zoals gezegd, als je dan 80 video's wilt hebben, dan moet je alsnog eerst flink de buidel trekken.
Dit is niet in alle gevallen noodzakelijk, en dat leer je dan ook in de cursus. Je leert er gelijk hele goede video's te maken die binnen afzienbare tijd viraal gaan. En daarmee al weer inkomsten voor je gaan genereren. Als je deze inkomsten weer investeert in nieuwe video's, dan hoef je er eigenlijk zelf niet heel veel geld in te stoppen maar bouw je met de ene video, en de opbrengsten daarvan, weer door aan de volgende video. Enzovoort, enzovoort. Want het is wel de bedoeling dat je vol blijft houden en regelmatig nieuwe video's post.
Wat je niet uit wilt besteden is het zoeken van de juiste onderwerpen. Daar blijf je je mee bezig houden en daar ben je dan wel een paar uur in de week mee bezig. Daarnaast ben jij ook degene die de video's upload en in veel gevallen ook nog van een titel en een thumbnail voorziet.
Kun je echt geld verdienen met een Cash Cow channel?
Als je kijkt naar Enzo Knol, dan weet je dat je alleen met Nederlandstalige video's al miljoenen kunt verdienen. De Cash Cow video's zijn allemaal Engelstalige video's dus het potentieel wat je aan mensen kunt bereiken is vele malen groter. En daarom is het zeker mogelijk om er veel geld mee te verdienen. Jelline Brands is natuurlijk het voorbeeld dat er echt veel geld te verdienen is met Cash Cow Channels, maar ook haar cursisten laten zien dat ze al een leuk inkomen bij elkaar verdienen met het uploaden van video's. Op de website van de Cash Cow Academy staan heel veel berichtjes van studenten die laten weten hoe het hen verloopt tijdens en na het volgen van de cursus. Heel leuk om die resultaten te zien en het enthousiasme spat er bij de cursisten vanaf.
Wat je wel moet weten is het volgende: Je moet eerst toegelaten worden tot het YouTube-partnerprogramma voordat YouTube geld naar je gaat overmaken. Hiervoor heb je 1000 abonnees en 4000 uur kijktijd nodig. Na het behalen van deze vereisten kun je meteen geld verdienen met jouw YouTube Cash Cow Channel. Nu denk je wellicht: 1000 abonnees, hoe ga ik daar aan komen? Ook dit onderdeel wordt in de Cash Cow Academy behandeld. In de cursus leer je stap voor stap hoe je deze vereisten in mum van tijd haalt.
Ben je eenmaal toegelaten, dan krijg je advertenties bij je video's. En deze advertenties, die leveren je geld op. Een richtlijn is dat elke 1000 views gemiddeld 2 tot 10 euro oplevert.
Is een startkapitaal nodig om met Cash Cow video's te beginnen?
Dat is het leuke van Cash Cow channels; je hoeft er niet per sé veel geld in te stoppen om er later dan nog veel meer uit te halen. Als je goede onderwerpen voor je video's kunt verzinnen, een goede titel er bij kunt maken, en je hebt een leuke video met een in het oog springende thumbnail, dan hoef je maar een aantal van die video's te maken voordat ze geld gaan opleveren.
Wil je alles met een sneltrien vaart in werking stellen, dan kun je natuurlijk gelijk 100 video's laten maken door freelancers die je daarvoor inhuurt. Maar die zijn niet gratis en kosten geld. Reken op zo'n 50 euro per video. Dus wil je starten met 10 goede video's, dan heb je een kapitaal nodig van 500 euro. Deze tien video's kunnen al vrij snel na het uploaden geld gaan creëren.
Gemiddeld moet zo'n video dan zo'n 1500 euro opleveren. Dus zo'n 1400 euro winst per video. En als je deze 1400 euro weer investeert, dan kun je weer 25 video's maken. Een groot startkapitaal is dan ook niet echt nodig.
Wat je wel nodig hebt is een startbedrag om de Cash Cow Academy te kunnen volgen. Deze online cursus kost € 1500,00 en wordt door Jelline tijdelijk aangeboden voor € 1197,00. Wil je zelf je video's gaan editten? Dan heb je daar een online videobewerkingsprogramma voor nodig, dat kost zo'n € 10,00 per maand. Hetzelfde geldt voor het maken van video thumbnails, de plaatjes die je als eerste ziet na een zoekopdracht. Een online programma om deze thumbnails te maken kost ook zo'n € 10,00 per maand, maar als je een beetje handig bent, dan kun je die ook gratis maken op Canva.com.
Wat is een goed onderwerp voor een Cash Cow video?
Het onderwerp van een video is één van de allerbelangrijkste elementen bij het maken van een video. In de cursus wordt dit dan ook uitvoerig door Jelline behandeld. Zo leer je dat video's over tekenen of origami niet echt goede onderwerpen zijn. Wat wel goede onderwerpen zijn, zijn kanalen over financiële of zakelijke onderwerpen.
Je vraagt je misschien af waarom dat zo is. Dat komt door de advertentie-kliks bij de video's. Bij een financiëel onderwerp zijn de inkomsten per klik veel hoger dan bijvoorbeeld bij een advertentie voor hondenvoer. Daarom zijn onderwerpen als crypto's, NFT's, vastgoed, beleggingen etc. goed om te kiezen.
Hoe vind je die goed verdienende onderwerpen?
Om er achter te komen waar mensen naar op zoek zijn, waar hun interesses naar uit gaan, is het nodig om eerst terdege onderzoek te doen. Daarvoor kun je heel goed Google gebruiken. Kijk bij Google waar op gezocht wordt en probeer een dergelijke vraag in je video verder uit te leggen. Veel vragen kun je terugvinden met de simpele zoekopdracht “How To”. Een andere vraag die je zou kunnen uitspitten is “The Best …”
Hiermee kun je dan bijvoorbeeld video's over crypto gaan maken: “how to start with crypto” of “the best crypto to start with”. Of “how to buy NFT's” of “the best way to buy NFT's”. Enzovoort enzovoort.
Hoeveel tijd kost het maken van Cash Cow video's?
Wanneer je de video's zelf maakt, zal het ongeveer 1 tot 2 uur per dag kosten om elke dag 1 video te maken en te uploaden. Wanneer je de video's door anderen laat maken, dan zal het ongeveer 2 tot 3 uur per week kosten om vooraf onderwerpen te bedenken en achteraf de afgeronde video's te uploaden. En dat is ook de gedachte achter een Cash Cow kanaal: een paar uur per week er mee bezig zijn en dan na verloop van tijd zien dat deze video's geld voor je gaan genereren.
Is de concurrentie niet heel erg groot op YouTube?
Het antwoord is nee! Het is na Google de meestgebruikte zoekmachine. Als jij er voor zorgt dat je video's door zoekende mensen worden gevonden, dan kan je video in mum van tijd door duizenden mansen wereldwijd worden bekeken. De markt is onverzadigbaar en uitstekend toegankelijk voor beginnende YouTubers. Zoals je weet is YouTube is uitgegroeid tot één van de meest populaire websites, zo niet dé populairste website, voor het plaatsen en delen van video’s. Moeilijk is het niet, er is geen specifieke training nodig voor het plaatsen van video's. De training heb je wel nodig om de juiste content, de juiste video's, te maken.
Kan ik wat de Cash Cow Academy leert, ook niet gewoon online vinden?
Bij de Cash Cow Academy ontdek je alle technieken die Jelline heeft gebruikt om haar YouTube-kanalen succesvol te maken. De meeste strategieën die Jelline gebruikt, heeft zij zelf ontdekt en zijn niet verkrijgbaar op het internet. Daarbij is deze cursus de enige online cursus in Nederland over YouTube Cash Cow Channels met meer dan 100 leerzame en duidelijke video's. Dat maakt het volgen van deze cursus ook zo waardevol.
Er zijn welliswaar al ruim 1500 medecursisten, maar er is genoeg ruimte, ook voor jou, om je eigen kanaal te gaan beginnen. Heb je een interessant onderwerp, of weet je toevallig best veel over een bepaalde muzikant of band, maak er een leuke video over en ga viraal. Omdat de technieken niet zo uitgebreid op het internet zijn te vinden en er geen gratis Cash Cow cursus bestaat, bevind je je in een unieke positie als je wel meedoet aan de cursus. Je laat hiermee de concurrentie achter je!
Waarom geen Nederlandstalige Cash Cow video's?
Hoewel het misschien makkelijker lijkt om Nederlandstalige video's te maken (dan om iemand uit Pakistan te vinden die een Engelstalige video voor je maakt) is het toch beter om voor Engelstalige video's te kiezen. Je kunt hiermee namelijk veel meer mensen mee bereiken. De concurrentie is weliswaar wel wat groter, maar de potentie om te groeien is ook vele malen groter.
Is het volgen van de Cash Cow Academy een garantie voor succes?
Garantie voor succes is er eigenlijk nooit, zo eerlijk moet je wel zijn. Het geld komt je niet aanwaaien door het volgen van de cursus. Je kunt flink geld verdienen als je de cursus volgt EN er ook flink mee aan de slag gaat. Je moet je er 100% voor inzetten en in het begin echt een goede focus hebben om goed van start te gaan. Heb je het eenmaal onder de knie en ga je inkomsten genereren via YouTube, dan zal dat voor een extra motivatie zorgen om er steeds lekker mee bezig te blijven. En als je de resultaten ziet van andere deelnemers aan de cursus, dan kun je zien dat het volgen van de Cash Cow Academy echt wel zijn (financiële) vruchten afwerpt!